Artur şi Natalia Boicu

…ţinând sus Cuvântul vieţii(Filipeni 2:16)…prin engleză şi computere

Sesiunea Power Point şi Iacov

Posted by arturboicu pe martie 16, 2009

Vineri, 13 martie, am sfârşit de predat cea de-a 4-a sesiune a Facultăţii Tehnologii Informaţionale a Institutului de studii Biblice Inductive, care a avut în incinta Bisericii „Golgota”. La această sesiune au participat 14 lideri de grupe de studiu biblic din 4 localităţi: Chişinău, Băcioi, Sângerei şi Străşeni.
Sesiunea a fost unicală pentru că:

  • s-a predat pentru prima oară cursul Power Point(OpenOffice Presenter) în formă completă, adică 8 lecţii şi nu 5 cum a fost până acum
  • studenţii au avut posibilitatea să înveţe bine regulile de oformare(design)
  • a fost mult lucru practic şi studenţii au explorat pe deplin posibilităţile programului(lucrările unora din ei le veţi putea viziona în viitorul apropiat).
  • s-a făcut o trecere de la programele de lucru cu textul(Scripta, Word, Excel) la lucru cu grafica şi aceasta a fost ceva nou.

img_0251La sesiune, aşa cum se obişnuieşte, am studiat un curs de studiu biblic inductiv, şi anume, cursul Iacov, care ne vorbeşte despre Credinţa vie, adică care face fapte.

În afară de asta, am planificat cu toţii grupe de studiere a computerului şi grupe de studiu biblic. Chiar în timpul sesiunii am fost invitat să prezint cursurile de computer la o şcoala primară, unde de azi voi preda la un grup de elevi din clasa a 4-a.

Svetlana a planificat să predea imediat după sesiune cursul PowerPoint la un grup de elevi de-a ei, cărora le-a predat deja cursurile trecute la celelalte sesiuni.

Lenuţa a planificat şi ea să predea cursul într-un grup format din vecini şi prieteni.

Nadea, de la Sângerei, pentru prima dată la Facultatea TI, a planificat împreună cu grupul de misiune a bisericii din care face parte, să meargă într-o localitate să predea cursurile noastre la un grup de copii, care practic nu prea au idee de computer.

Astfel şi-au planificat şi toţi ceilalţi studenţi ai facultăţii grupe de computere şi studiu biblic în localităţile lor şi în alte localităţi.

Ne bucurăm mult de faptul că avem posibilitatea de a sluji pe Dumnezeu într-o vreme, când mulţi tineri, copii, adolescenţi sunt fără nădejde, fără viitor. Sperăm ca împreună cu lecţiile de computer, să le putem da oamenilor cât mai eficient Cuvântul lui Dumnezeu, care le poate salva sufletele.

Cunoşti cât de cât computerul? Atunci, cum slujeşti pe Dumnezeu prin aceste cunoştinţe?

Un răspuns sa “Sesiunea Power Point şi Iacov”

  1. ghenadiana said

    Da, într-adevăr a fost o sesiune în care s-au învăţat multe adevăruri din cartea Iacov, adevăruri vitale pentru viaţa unui creştin. Mulţumim pentru ele. Cei care au fost la sesiune sunt foarte încîntaţi de ceea ce au învăţat acolo.!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: